01 september 2022

100% circulair asfalt langs A4 voor Segro

SEGRO is de Europees leidende ontwikkelaar, eigenaar en manager van moderne, innovatieve en duurzaam logistiek warehouses.

100% circulair asfalt langs A4 voor Segro

100% circulair asfalt voor duurzaam logistiek centrum A4

Dura Vermeer heeft voor SEGRO plc het echte 100% circulaire asfalt aangelegd voor het nieuwe logistieke complex langs de A4 in Hoofddorp. Segro ontwikkelt dit duurzame logistieke centrum, het 100% circulaire asfalt maakt dit logistieke complex nog completer en duurzamer. Het speciaal ontwikkelde asfalt bestaat geheel uit circulaire grondstoffen.  

Logistieke circulaire primeur
De gebruikte circulaire bitumen is afkomstig van een logistiek centrum van Schiphol, een paar kilometer verderop langs de A4. De hoogwaardige bitumen van het dak van Schiphol is gebruikt voor de productie van het duurzame asfalt van dit logistieke complex. Hoe circulair wil je het hebben?

Roof2Road circulaire bitumen uit Nederland
Er is gebruik gemaakt van circulaire bitumen van Roof2Road circulaire bitumen. Dit is letterlijk de verbindende factor in het asfalt, het bindmiddel. Er is dus geasfalteerd zonder gebruik te maken van nieuwe aardolie / bitumen. De grondstoffen komen daarmee uit Nederland. Bovendien zijn de circulaire bitumen in Amsterdam / Vijfhuizen geproduceerd, dat is om de hoek.

Circulaire economie = circulaire producten maken
Het kan. Roof2Road bedankt alle actieve ketenpartners en marktpartijen voor deze mooie kringloop.