Bijzondere projecten

Roof2Road heeft zichzelf de afgelopen jaren al bewezen op diverse projecten in het hele land. En naar volle tevreden-heid: sommige opdrachtgevers hebben het voornemen uitgesproken om toekomstige asfaltwerkzaamheden alleen nog maar met Roof2Road uit te voeren. Dit omdat het een prachtig voorbeeld is van hoogwaardig hergebruik en dat vaak ook nog eens binnen de eigen gemeente. Hoe mooi is het bijvoorbeeld niet dat een oud dak van gebouw A nu op de weg ligt bij kruispunt B? (zie ook nieuwsberichten en LinkedIn)

's Werelds eerste 100% circulaire deklaag

Champions league op vlak van circulaire economie. Triple 100% circulair asfalt. Primeur met 100% circulair asfalt in alle lagen, van onderlaag tot en met toplaag. In opdracht van gemeente Amsterdam, in gemeente Ouder-Amstel. Bovendien heeft Roof2Road het bitumen dak van het naastgelegen sportcomplex Borchland en traningsfaciliteit van AJAX weer beschikbaar gesteld voor dit 100% circulaire asfalt op dezelfde locatie. Hoe circulair wil je het hebben?

Artikel Roelofs site
's Werelds eerste 100% circulaire deklaag

Circulaire primeur SMA asfalt voor Provincie Friesland

Roelofs heeft een duurzaam SMA asfaltmengsel ontwikkeld met circulaire Roof2Road bitumen, SMA-8. Dit is aangebracht in Noardburgum voor Provincie Friesland. Het project is ook een circulair hoogstandje binnen de provincie. Roof2Road heeft namelijk het dak van een groot distributiecentrum van hoofdkantoor Poiesz Supermarkten in Sneek geoogst en in stappen gereed gemaakt voor de productie van circulair asfalt van Roelofs Groep. Lokale grondstoffen zijn geoogst en weer circulair ingezet voor Provincie Friesland. "Zoveel mogelijk circulair werken staat hoog in ons vaandel. Op allerlei gebied. Ook in de wegenbouw. Deze inventieve asfaltlaag is er een prachtig voorbeeld van’’, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

Artikel Roelofs site
Circulaire primeur SMA asfalt voor Provincie Friesland

Wereldprimeur 100% circulair asfalt met Roof2Road bitumen

Dura Vermeer heeft eind 2020, in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer, een wijk geasfalteerd met een 100% circulair asfaltmengsel met Roof2Road bitumen in Zwanenburg. Jeroen Turenhout, bedrijfsleider bij Dura Vermeer, is blij met de kans het nieuwe mengsel in de praktijk te testen. ‘We hergebruiken waardevolle bitumen van oude daken in plaats van te verbranden. Dat betekent een upcycling van asfaltwegen en een hogere trede op de ladder van circulariteit. Een betere kwaliteit asfalt tegen dezelfde kosten als de reguliere niet-circulaire mengsels.

Wereldprimeur 100% circulair asfalt met Roof2Road bitumen

Circulair logistiek centrum met 100% circulair asfalt A4

SEGRO is de Europees leidende ontwikkelaar, eigenaar en manager van moderne, innovatieve en duurzame logistieke centra. Dura Vermeer heeft voor SEGRO het echte 100% circulaire asfalt aangelegd voor het nieuwe logistieke complex langs de A4 in Hoofddorp. Segro ontwikkelt dit duurzame logistieke centrum, het 100% circulaire asfalt maakt dit logistieke complex nog completer en duurzamer. Het speciaal ontwikkelde asfalt bestaat geheel uit circulaire grondstoffen. Een mooie logistieke circulaire primeur. De circulaire bitumen is afkomstig van een logistiek centrum van Schiphol, een afslag verderop. Roof2Road heeft dit mooie bitumen dak van Schiphol gebruikt voor de productie van het duurzame asfalt, voor dit logistieke complex van Segro. Hoe circulair wil je het hebben?

Circulair logistiek centrum met 100% circulair asfalt A4

Van Roof 2 Road binnen Schiphol Groep

Tijdens de aanleg van een nieuwe intersectie op Rotterdam The Hague Airport is voor het asfalt bitumen gebruikt, dat afkomstig was van het dak van een logistiek centrum op luchthaven Schiphol. Deze unieke kringloop is tot stand gebracht door een samenwerking tussen Roof2Road, GBN, Dura Vermeer, Lek Mining en Bam. Het is de eerste keer dat bitumen dakbedekking circulair is omgezet naar hoogwaardig asfalt op een luchthaven, een prestatie om trots op te zijn.

Van Roof 2 Road binnen Schiphol Groep

Van zwembad naar verkeersader in Dronten

Een landelijke primeur: voor het eerst is bitumen afkomstig van een dak uit de gemeente, gebruikt voor nieuwe wegbedekking in dezelfde gemeente. In de gemeente Dronten is het oude bitumen dak van zwembad Overboord door infrastructuurbedrijf Roelofs verwerkt in het nieuwe asfalt op project De Zuid. ‘Het is een uitermate innovatieve toepassing waarmee Dronten vooroploopt,’ zegt wethouder Veiligheid Irene Korting trots. Ton van Amerongen, wethouder Duurzaamheid, vult aan: ‘Het sluit aan bij de ambities die we lokaal en regionaal hebben op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. En het is financieel ook nog aantrekkelijk. De aanleg kost net zoveel, maar deze wegbedekking heeft een langere levensduur dan het traditionele asfalt.’

Van zwembad naar verkeersader in Dronten

Meer weten?

Wil je weten of Roof2Road ook interessant is voor jouw organisatie, project of gemeente? Neem dan contact met ons op!

Contact