19 april 2022

Industrieterrein Spoorlanden wordt circulair gerevitaliseerd

Gemeente Kampen kiest voor Roof2Road circulair asfalt bij revitalisering industrieterrein Spoorlanden.

Industrieterrein Spoorlanden wordt circulair gerevitaliseerd

Circulair asfalt

Bouwteam Spoorlanden heeft de eerste deelfase van de revitalisering van bedrijventerrein Spoorlanden in Kampen afgerond. Tijdens de uitvoering van Fase 1A was er veel aandacht voor verduurzaming en klimaatbestendigheid.

Bouwteam Spoorlanden werkte tijdens deze fase zoveel mogelijk circulair met behulp van de R-ladder. Erik Last, Projectleider bij Dura Vermeer, licht toe, ‘Ons uitgangspunt bij dit project is om alleen te bouwen wat echt waarde toevoegt en daarbij verspillingen zoveel mogelijk te voorkomen. We mikten dus altijd zo hoog mogelijk op de R-ladder en zakten pas een trede op de ladder als het niet anders kon. Dit is lijn met de gemeente Kampen, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.’

Dit levert veel mooie duurzame voorbeelden op. Zo zijn transportbewegingen gereduceerd door bestaande funderingen ter plaatse te versterken. Verder is materiaal dat vrijkwam beschikbaar gesteld voor hoogwaardig hergebruik in andere infraprojecten. Daarnaast zijn er in het asfalt circulaire bitumen van Roof2Road gebruikt. Door deze bitumen circulair in te zetten en een 2e leven te geven, is er een aanzienlijke hoeveelheid CO2 gereduceerd.